Úkolem bylo navrhnout rekreační objekt sloužící k trvalému užívání a splňující veškeré požadavky rodinného domu s nízkou energetickou náročností. Dispoziční scénář zcela odpovídá požadavkům klienta, kde mezi nejdůležitější patřilo propojení exteriéru s interiérem ze všech obytných místností v domě. Z architektonického hlediska to pak byla jednopodlažní stavba zapadající do chatové oblasti, avšak s moderním a čistým detailem. Barva objektu je sněhově bílá a část je obložena prkny ze sibiřského modřínu. 

Srdce domu představuje společenská zóna, která obsahuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. Společně s ložnicí a pracovnou jsou všechny tyto místnosti orientovány do zahrady a propojení s exteriérem umožnuje výrazné francouzské prosklení. Ze všech těchto místností je umožněn přístup na venkovní krytou terasu tzv. suchou nohou díky dřevěné terase a výraznému střešnímu přesahu lemující dům po jižní a západní straně fasády. Tímto přesahem je také eliminováno přehřívání místností v letním období. Severní pasáž domu již pak není řešena obytně, ale technicky. Nachází se zde šatna přístupná z ložnice, koupelna, wc a technická místnost se saunou sloužící také jako druhý vchod.

2017

Brtnice u Jihlavy, Česká republika

Autor

Kamil Plavec, Jan Šebek

Zastavěná plocha

190,98 m2

Celková plocha pozemku

2351,00 m2

Stav 

V realizaci

Dispozice 

3kk

fotky ze stavby.

share

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

další projekty.

Rekreační objekt k trvalému užívání - Brtnice u Jihlavy
follow us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • alt-email_318-28595
  • Black Google Places Icon