Přáním  klientů byl klasicky vyhlížející dům, který zapadne do mírného svahu v centru obce Nová Říše. Dalším z požadavků byla garáž pro jeden osobní automobil propojená s domem. Největší důležitost se však kladla na dispoziční uspořádání domu a propojení obývacího pokoje s terasou a bazénem. Místní regulativy předepisovaly šikmou střechu, ale i přesto se nakonec podařilo alespoň nad garáží prosadit střechu plochou.  

 

Do klasického vzhledu domu byly zakomponovány moderní prvky jako velké prosklení obývacího pokoje a schodišťového prostoru, ale také dřevěné obložení sibiřským modřínem. Denní a klidová zóna od sebe byla v případě tohoto domu oddělena krásně prosvětleným schodištěm směřujícím na jižní stranu.  V první patře se nachází dílna s garáží přímo propojenou s chodbou, ze které je umožněn přístup do všech místností v první patře. Ihned u vstupu se nachází šatna, technická místnost a pracovna. Na konci chodby nalezneme obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. V patře druhém pak nalezneme klidovou zónu, ve které jsou dva dětské pokoje, koupelna, wc a ložnice se šatnou a terasou.

2015

Nová Říše, Česká republika

Autor

Kamil Plavec

Zastavěná plocha

139,24 m2

Celková plocha pozemku

749,00 m2

Stav 

Dokončeno

Dispozice 

5kk+g

fotky ze stavby.

share

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

další projekty.

Dvoupodlažní rodinný dům v centru Nové Říše
follow us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • alt-email_318-28595
  • Black Google Places Icon