Při návrhu domu v Jiříně byl největší důraz kladen na jasné a jednoduché funkční vazby v domě. Obytné místnosti jsou orientovány k jižním a jihozápadním světovým stranám a zároveň přirozeně navazují na okolní zahradu. Prakticky tak rozšiřují prostor pro denní život. Koncepce domu respektuje přání investora na přirozené propojení interiéru s venkovními prostory, kde se nachází velkorysá terasa.

 

Dům je koncipován horizontálně tak, aby byl maximálně využit potenciál parcely. Barevnost domu odráží jeho minimalistické pojetí. S bílou barvou omítek v exteriéru i interiéru kontrastují antracitové rámy okenních výplní a dřevěné obklady některých částí objektu. Plochá střecha jen podtrhne minimalistický dojem.

 

Vstup do domu je spolu s vjezdem do garáže na východní straně pozemku. Ze zádveří se dostaneme na chodbu, odkud je možné pokračovat do dvou dětských pokojů, koupelny a do centrální části objektu. Tu tvoří obývací pokoj, jídelna a kuchyň. Z obývacího pokoje se dostaneme do rodičovské zóny, která v sobě skrývá ložnici, koupelnu, šatnu a pracovnu. 

2016

Jiřín, Česká republika

Autor

Kamil Plavec

Zastavěná plocha

181,25 m2

Celková plocha pozemku

4367,00 m2

Stav 

V realizaci

Dispozice 

5kk+g

share

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

další projekty.

Minimalistický rodinný dům v Jiříně
follow us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • alt-email_318-28595
  • Black Google Places Icon